kvinde med barnevogn

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Som kommende forældre, er der visse ting, som er nødvendige at anskaffe sig for at give den lille ny den bedst mulige start på livet. En af de ting er en barnevogn. Men en barnevogn er ikke bare en barnevogn. Barnet kommer til at tilbringe mange timer i den, og derfor er det vigtigt at vælge den med omhu. Her kan du få et overblik over, hvad der er værd at overveje, når man skal vælge en barnevogn.

Prisen bør ikke være afgørende

Et godt tilbud er ikke altid det optimale valg. Tværtimod bør prisen ikke gøre udfaldet, når man vælger barnevogn. Pris og kvalitet går nemlig ofte hånd i hånd, og hvis du gerne vil have en holdbar barnevogn, kan det betale sig at vælge en af de lidt dyrere modeller – de holder ofte længere end de billigere modeller.

Sikkerhed og komfort

Det allervigtigste er, at sikkerheden og komforten er i top. Et godt tip er at gå efter barnevogne, der er mærket med ’Varefakta’. Det er en dansk mærkningsordning, som tester og godkender børneprodukter, så du kan være sikker på, at sikkerhedskravene er opfyldt. Sørg også for at teste vognens bremser i butikken, så du er sikker på, at de fungerer optimalt. Generelt er det en god ide at prøvekøre barnevognen hos forhandleren, så du selv kan vurdere køreegenskaberne.

En vogn efter jeres behov

Inden du beslutter dig for, hvilken barnevogn du fremover skal trille rundt med, bør du overveje, hvilke behov den skal imødekomme. Hvis vognen jævnligt skal bæres op og ned ad trapper, er det en klar fordel at vælge en let en af slagsen. Hvis den ofte skal med i bilen, er det en god ide at vælge en model, hvor lift og stel hurtigt og nemt kan skilles ad. Når behovene på forhånd er defineret, er det nemmere at sortere i det store sortiment, og sandsynligheden for at du kommer hjem med den helt rette barnevogn er væsentlig større.