Teknologien sætter nye grænser

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er ingen tvivl om at teknologien sætter nye grænser, og især robot markedet er i rivende udvikling. Robotmarkedet er ikke det som vi alle kender til som de industrielle ”primitive” robotter på fabrikker, som laver ensartede opgaver, som at sortere kartofler efter størrelse og vægt og den slags. Den primære funktion ved disse robotter er at lette arbejdsopgaverne for os mennesker. Det gør også at den menneskelige arbejdskraft bliver kraftigt reduceret. Det er en skræmmende tanke, at teknologien bliver mere dominerende, men omvendt så giver det en masse nye muligheder. Især med de nyere robotter som er baseret på AI teknologien, som betyder kunstig intelligens – eller direkte oversat Artificial Intelligence, de robotter er spændende.

Skelner mellem flere generationer

Når man kigger på robotudviklingen, og skal forsøge at danne sig et overblik, så er vi nødt til at kigge lidt tilbage i tiden. Første generation af robotter, var skabt til at gøre “noget for nogen”. Anden generation er at gøre “noget ved nogen”. Det kunne være at man har fået indopereret en pacemaker pga. af et svækket hjerte. Vores generation handler om at gøre “noget med nogen”. Dvs. nu bliver det ikke kun teknisk, men nu er der følelser på spil, og robotten lære at udvikle sig selv. Billigste bredbånd

Nye grænser

Meget af vores tid i dag går med mobiltelefonen, og hvis man glemmer den på vej til arbejde, er fanden løs. Forudsigelser tyder på at i fremtiden byder vil en robot være lige så almindeligt om vores forhold til telefonen i dag. Det virker helt surrealistisk, men hvis du spørger den ældre generation, er det også helt surrealistisk at vi går rundt med telefoner i lommerne hver evig eneste dag i dag. Ligesom at mobilens batteri spiller en altafgørende rolle for telefonerne i dag, bliver det også batteri teknologien som kommer til at sætte standarten for den fremtidige robot verden.