Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når det kommer til kontoret, er der mange mennesker der vælger at springe over der hvor gærdet er lavest og dermed misse et stort potentiale. For selv man ikke tror det, så kan det have en stor effekt, alt efter hvordan man ender med at indrette sit kontor. Det kan både have stor effekt hvis man gør det rigtigt, men det kan samtidig også betyde meget negativt hvis man gør det forkert og dermed kan det skad ens arbejdsmoral. Derfor er det meget vigtigt at du tænker over tingene og gør det på den bedste måde. Det gælder både hvis det er kontoret på arbejdet eller det blot er hjemmekontoret.

Tænk på komforten

Det kan være en god idé at sige til chefen eller dig selv når der skal købes nye møbler at man tænker på at komforten skal være i orden. Man kan bruge mange timer på sit kontor og derfor skal tingene også være i orden. Det hjælper heller ikke noget hvis du efter 2 timer på kontoret begynder at få ondt flere forskellige steder i kroppen, så vil du først begynde at arbejde langsomt. Derfor er det vigtigt at få en kontorstol der passer dig, et bord du kan justere og eventuel en fodskammel for at støtte dine fødder.

Tænk på indretningen

Det her gælder nok mest til det store kontor, men det er vigtigt at tænke på hvordan det er indrettet. Hvis der er nogle der snakker meget sammen om opgaver, så placer dem tæt ved hinanden så de andre ikke bliver forstyrret. Men hvis du laver hjemmekontoret, er det også vigtigt at der ikke er distraherende elementer i nærheden. F.eks. kan man se at hvis det bliver placeret i stuen arbejder man langsommere fordi hjernen forbinder det rum med afslapning. Det samme gælder med soveværelset eller hvis du kan se din seng fra din plads.