stof med mønstre

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Indretningsarkitekter bruger ofte en farveprøve som inspiration til farvepalet, stil og grundlæggende design af et værelse. Men i stedet for en farveprøve, kan man lige så godt vælge et stykke stof med lækkert mønster som man holder af.  Fordelen ved at vælge et stykke stof er at det ikke kun er farverne, men også mønsteret som skal tages i betragtning for at skabe et æstetisk behageligt design. Uanset om du designer et helt værelse ud fra et mønster eller blot et møbel, vinduesgardiner eller noget andet, så hjælper stoffets farve og mønster med inspiration til at skabe et visuelt behageligt værelse. Tricket er at vide, hvordan man vælger stoffer, mønstre og farver, der forener sig godt i samme rum.

Farveskema

Vælg hovedmønsteret for dit værelse. Det kan være en stofprøver eller stoffet på din yndlingsstol. Se på farverne i dit hovedmønster og vælg to eller tre farver i mønsteret som farvepalet til dit værelse. Hvis dit stof for eksempel, har marineblå, lyseblå, gul og hvid, kan du vælge marineblå, lyseblå og hvid som dit farveskema og tilføje små gule elementer via interiør. Neutrale farver giver en beroligende stemning, mens lyse farver skaber energi.

 

Blandingsmønstre

Blandingsmønstre skaber visuel kontraster, der kan skabe et særpræget rum. Indretningsarkitekter indarbejder typisk et ulige antal mønstre i et rums desig (mindst tre).  Indarbejde et stort mønster som skal være det mest dominerende  i dit rum. Vælg et andet stof, der indeholder lignende farver i et mønster, der er omkring halvdelen af ​​størrelsen på den største. Hvis dit store mønster for eksempel er blomstret med rødt, grønt og sort, skal du bruge et mindre mønster med rød og sort til dit sekundære mønster. Det tredje mønster skal forene de to første, som f.eks. et lille rødt, grønt og sortstribet stof.