Spisebord i lyst træ og planter

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Trænger din spisestue til et friskt pust og en kærlig hånd? Et nyt år er skudt i gang, og det er den perfekte lejlighed til at forny hjemmet en smule. Her kan du få inspiration til indretningen af spisestuen, så den også bliver klar til et nyt og spændende år.

Vælg det rette spisebord

Spisebordet er samlingspunktet i mange hjem. Det er her alle samles om aftensmaden efter at have tilbragt dagen forskellige steder, men spisebordet bruges også til mange andre ting. Det er også her, børnene laver lektier, og her hele familien samles om en gang brætspil en regnfuld søndag eftermiddag. Et spisebord har således mange funktioner, og derfor bør du vælge det med omhu, så det imødekommer familiens ønsker og behov.

Belysning til enhver lejlighed

Ud over bordet er belysning også helt centralt for spisestuen, hvor der skal være belysning til enhver lejlighed. Lys til arbejde, lys til spisning og ikke mindst lys til hyggelige stunder. Det betyder, at der både skal være skarpt, blødt, koldt og varmt lys i rummet. Derfor bør du overveje, hvilke lamper, du hænger op i rummet. Er du den minimalistiske type, kan du samle skarpt og blødt i én lampe ved at installere en lysdæmper, der kan justere lysstyrken. På den måde kan spisebordslampen bruges, når der er brug for skarp belysning, men også når den skal være lidt mere dæmpet.

Skru op for hyggen

Selvom spisebord og belysning spiller hovedrollerne, er en spisestue meget mere end det. De øvrige elementer er med til at sætte stemningen i rummet og har derfor også stor indflydelse på rummets samlede udtryk. Det er nemlig gennem dem, at rummet bliver personligt hjemligt. Et flot gulvtæppe, farverige puder på stolene, grønne planter – der er mange muligheder, så du kan helt sikkert finde de artikler, der passer bedst til dig og dit hjem.