Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det findes mange forskellige hjemmeside udbydere og mange svære valg der skal træffes, hvis man man skal have ny hjemmeside. Vores klare anbefaling er at vælge et CMS. CMS står for Content Management System, og handler grundlæggende om opsætningen og vedligeholdelse af indhold. CMS med andre ord et system, som kan styre og vise ens hjemmeside og dens indhold, hvor det ikke kræver en IT uddannelse at håndtere. Nogle af de mest anerkendte CM systemer, er Wordpress, Joomla og Magento. Der findes mange flere, og mange webhoteller som f.eks. one.com og dandoæmne har deres eget system, som tilbyder til deres kunder. Nogle CMS er bedre til at håndtere store sider, hvor andre er mere henvendt til online butikker, hvor der bla. kan nævnes disse populære systemer, prestashop, shopify og woocommerce.

Hvis du står i den situation at I i virksomheden skal have ny hjemmesiden, så husk og vær fortaler for en hjemmeside bygget i CMS. Der findes mange former for CMS, og det er ikke helt ligegyldigt hvilket et i vælger. I systemer som Wordpress, Joomla og Drupal er der hele open source, hvilket betyder at alle frit har adgang til dette og ikke skal betale et løbende abonnement. Et CMS kræver dog en database (mysql database), hvilket betyder at din hosting udbyder skal tilbyde.

Rigtig mange vælger WordPress

Denne hjemmeside in2design.dk er lavet i et opensource system, nemlig WordPress. WordPress systemet er sat op på på en måde så det bare fungere og der er frihed til at gøre alt. Det betyder ikke at andre systemer ikke er gode Her er et eksempel på et mindre CMS, nemlig Tigercms, som bliver benyttet af mange mindre hjemmesider som fx.bostedetvendelbo.dk, som tilbyder ophold-og bosted til psykisksyge. Her har man ikke helt de samme muligheder som f.eks. i WordPress, men til gengæld er systemet let og enkelt at navigere rundt i og dermed rigtig nemt for brugerne når tekster og billeder skal opdateres.