Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan til tider være svært at vælge hvad man kunne tænke sig ifølge med gulvbelægning og lign. Der findes nemlig mange forskellige gulve du kan få fat i. Det kan være alt fra træ, tæppe, plastik, fliser osv. De mest udbredte er faktisk træ og laminat gulv for tiden, fordi det giver et fedt udseende, så det er derfor en god ide at vælge enten rigtigt træ, eller et print. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og ikke mindst fordi den ene skal slibes hvis der skal laves noget på det.

Fordele ved trægulv

Det fede ved trægulv er at det er en ægte vare, det kræver dog behandling, i og med det ikke er laminat, og der er lagt noget på gulvet, det er altså ubehandlet. Du kan f.eks. få egetræsgulv fra Moland, det er ikke behandlet, og giver en fed effekt. Egetræ er det som er billigst, men også det som er nemmest at vedligeholde, du kan sagtens få fat i trægulv af kirsebærtræ, eller røget eg, men det er for det meste dyrere, end det egetræ. Trægulv er en ægte vare, men kræver nedslibning hvis revner eller pletter opstår, der kan du ikke bare tørre det af, og skifte brædderne ligesom der kan med laminatgulv.

Fordele ved laminatgulv

Laminatgulv er af en falskvare, det er ikke ægte ligesom trægulv, men det er nemt at vedligeholde. Det kan både vaskes, støvsuges, og ikke mindst skiftes hvis behovet opstår. Laminatgulv fås også i andre farver, hvilket ikke kan lade sig gøre i trægulv, der kan laves forskellige print. Laminatgulv kan også holde til mere end egetræ, men det er helt klart bedst med den ægtevare, for at give de rigtig fine udseende, det andet er nemlig bøvlet, og er ikke en ægte vare. Det kan dog være træls med egetræsgulv, men det er et tykt underlag af kvalitet.