UX design

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Design af hjemmesider

Design gælder ikke kun hvordan fysiske ting ser ud og er formet, men også digitale produkter. F.eks. kan hjemmesider designes på mange forskellige måder, det er lige som indretningen i en butik eller i et rum. Det er bare nogle andre ting, der er fokus på, på en hjemmeside. I stedet for belysning i en fysisk butik, vil der på hjemmesiden skulle fokusere mere på farver, skrifttyper og skrift størrelser, for at være sikker på at de fleste ville kunne læse, det der står på siden. Men design af en hjemmeside handler heller ikke kun om udseende, men også strukturen og opsætningen.

Hvorfor det er vigtigt

Designet og opsætningen af en hjemmeside er yderst vigtig, man kan sammenligne det lidt med en fysiskbutik. I en butik vil produkterne typisk blive præsenteret på en god og overskuelig måde, det vil være produkterne, som er i fokus. Det samme skal være gældende i en webshop, strukturen skal være enkel og formå at præsentere produkterne bedst muligt, man skal tænke på at brugeren let skulle kunne orientere sig på sitet. Dette vil øge mulighederne for at sælge bedst muligt. Det er vigtigt at holde webshoppen så simpel, organiseret og logiks som overhovedet muligt. Det vigtigste at fokusere på ved hjemmeside design er UX design (User experience), det der går oplevelsen på siden, for en bruger, så let og simpel som muligt.

De unikke designs

Med det sagt kan man godt få lavet en webshop med et unikt design, man behøver ikke at skulle opfinde den dybe tallerken igen, hvis man holder sig inde for nogle normer generelt og så få lavet en unik detalje, det kan være en lille ting, som en unik knap eller at der bliver lavet et dynamisk element på sitet. Dette vil gøre at hjemmesiden vil skille sig mere ud fra mængden og blive lagt mere mærke til.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here