Kvinde læser magasiner

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Synes du, at dit hjem er en anelse kedeligt og godt kunne trænge til et friskt pust? En gang imellem kan det være rart, at der sker lidt nyt, men det kan være svært at vide, hvad der skal til. Derfor får du tre tips til, hvordan du kan puste nyt liv ind i hjemmet, og uanset om du har omfattende eller små ændringer i tankerne, kan du lade dig inspirere.

Tapet

Har du overvejet at tapetsere en eller flere vægge i for eksempel stuen eller soveværelset? Tapet har for alvor vundet indpas i boligindretningen igen, og mange vælger i større eller mindre grad at inkorporere det i hjemmet. Tapet kan skabe en bestemt effekt i et rum, og der er enormt mange slags at vælge imellem. Så uanset om du ønsker at skabe en blikfangende illusion eller en mere afdæmpet, men detaljeret væg, kan du gøre det.

Byd farverne velkommen

I lang tid har den minimalistiske, skandinaviske indretning i grå, hvide og sorte toner domineret indretningstendenserne i Danmark. Der er dog i løbet af de seneste år sket et skift, og nu er det igen moderne at invitere farver ind i hjemmet. Ved at mikse farver ind i hjemmet kan du meget simpelt tilføje en frisk effekt. Det er helt op til dig selv, hvilke farver du ønsker at bruge, det er nemlig populært at blande farver og mønstre, der står i stærk kontrast til hinanden.

Gør det selv

En tredje og sidste god måde at friske hjemmet op på er at lave sine egne indretningselementer. Det kan være alt fra at bygge møbler til at sy pudebetræk til sofapuderne, så du behøver ikke nødvendigvis have den store erfaring med at gøre det selv. Heldigvis er der også masser af hjælp at hente på nettet, hvor du kan finde utallige tutorials. Det fede ved at lave sine egene DIY-projekter er, at de tilføjer et personligt præg til hjemmet. De er ofte unikke, og dit hjem vil derfor skille sig ud fra andres.