Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Velkommen til vores dybdegående guide om de essentielt salonudstyr, skræddersyet til dem, som drømmer om at starte deres egen salon inden for lash-, bryn- og neglebehandlinger og mange flere. At kaste sig ud i rejsen som salonindehaver er både spændende og udfordrende, og valget af de rette udstyr kan være afgørende for din succes. Vi har sammensat denne omfattende introduktion for at guide dig gennem de nødvendige trin og hjælpe dig med at trække informerede beslutninger, når det kommer til at vælge udstyr til din nye salon. Derudover vil vi også udforske de afgørende elementer indenfor hygiejne, som vil sætte dig på vej mod en vellykket og professionel start. 

At etablere din egen salon inden for beauty verden kræver ikke kun passion, men også det rette udstyr for at skabe en professionel og behagelig oplevelse for dine kunder.  Så her er en lille guide om de essentielle salonudstyr, som er en god ide at have for at starte din rejse med succes. Undersøg og investér i komfortable behandlingsstole og borde, det kan være vigtigt at investér i ergonomiske designet møbler, da du skal tilbringe meget tid i stolen, og det er vigtigt at din kunde enten ligger eller sidder godt og komfort under hele deres behandling. Udover en god stol, er det vigtigt med god belysning så du har mulighed for at se i god belysning hvad du laver, hvor der eventuelle kan være ting som skal rettes enden kunden forlader din salon. Overvej en god lampe med justerbar intensitet og farvetemperatur for optimal synlighed under hele behandlingen. Hvis du arbejder med produkter som kan blive påvirket af temperatur og luftfugtighed er det vigtigt at investér i en måler, for at være sikker på temperaturen og luftfugtigheden, så produktet ikke bliver påvirket negativt. Der skal også være god ventilation for at fjerne eventuelle dampe fra lim og andre kemikalier. En lille ting som kan være fanatiske til kunderne, er at have tæpper tilgængelig til kunderne, da man godt kan få det koldt imens man sidder til en behandling. Har et stort spejle som de kunder kan se deres færdige resultatet, og for at sikre at de er glade for deres resultatet. Det kan også være en god ide at have et holdhånd spejle. 

For at opretholde en professionel hygiejne i din salon, er det vigtigt at du tørre arbejdsoverflade af imellem hver kunde, og ikke anvender de samme arbejdsværktøj på alle kunderne. Når du er færdig med dagen, kan du så støvsuge og vaske gulvet, derefter skal alle overflader tørres af, og det værktøj du har brug i løbet af dagen skal rengøres til sidste på dagen eller når du har tid. Det er vigtigt at have en høj hygiejne i din salon, da dine kunder skal kunne føle sig i trykke hænder.