Le Klints tidløse klassikere

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Dansk design gemmer på mange klassikere, som har defineret danskernes indretning. Vores nationale designarv kan stadig ses i boligmagasiner og almindelige hjem, og den klassiske, skandinaviske stil har ændret sig meget lidt i de sidste 80 år. Det gælder for eksempel de stilfulde lamper fra Le Klint, som har hængt i de danske hjem siden 1943.

Familiefolderi

Le Klint er en familieforretning, som udsprang af P. V. Jensen Klints folderier. Hans søn Tage Klint gjorde lamperne til en forretning og opkaldte den efter sin datter, Le Klint. Da Tage døde, overtog Le Klints bror Jan Klint forretningen, og siden hans død har Le Klint været drevet af en fond. Det er altså et ægte familieforetagende, som bunder i familiens kreativitet og virkelyst. Måske derfor har Le Klint-lamperne ikke ændret sig væsentligt i løbet af årene, men beholdt den stil, der gør dem så ikoniske.

Sådan bruger du Le Klint i din indretning

Le Klints lamper er stadig altovervejende hvide, selvom der også er kommet nogle enkelte farvede modeller i sortimentet. Flere nye modeller bryder også med det klassiske design ved at være i sort og ikke være foldede. De fleste af Le Klints modeller passer til en skandinavisk indretning, især hvis indretningen i forvejen har et klassisk twist.

En foldet lampe kan hurtigt virke for fyldig, hvis indretningen er overfyldt, så sørg for at skabe luft omkring lampen. Så kommer den også til sin ret i stedet for at blive gemt væk. Hvis du har et sofahjørne, kan en væghængt sax-lampe både sørge for godt lys og skabe liv på væggen. Den fungerer især godt til en sofa i enkelt design, som matcher lampens klassiske look.

Hvis du bruger meget sort i din indretning, kan en af de nyere lamper i et strømlinet, sort look være den helt rigtige løsning. Det er dog ikke en lampe, der gør meget væsen af sig, så her skal resten af indretningen bære lampen.