Kånken rygsæk

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

At vælge den rigtige rygsæk til din vandretur er afgørende for om det bliver en succes.

Er den for stor? Er den for lille? Er materialet korrekt?  Der er så mange muligheder derude, at det kan være meget forvirrende! Her får du lidt hjælp til at vælge en god rygsæk til dig.

Ramme eller ej

For det første vil du helt sikkert have en rygsæk med en indvendig ramme. Der er sjældent behov for at vedhæfte ting til den ydre ramme, medmindre du skal på camping og bære store ting som telt og lignende. Rygsække med indre ramme eller helt uden ramme holder alt fint på plads og er absolut de mest populære stil til almindelige kortere vandreture.

Størrelse

Hvis du tager for meget udstyr med på din vandretur bliver din oplevelse med alt sandsynlighed rigtig dårlig. At pakning for meget er fejl nummer ét, som alle nye vandrere laver. Du kan undgå ricikoen for at pakke for meget ved at vælge en mindre rygsæk.

50-80 liter er den mest populære størrelse, men hvis du kan nøjes med en mindre rygsæk – så gør det! Til kortere ture er den klassiske kånken fjällräven et oplagt valg med sine 16 liter og en slidstyrke som kun få andre kan matche

Husk, forlad aldrig hjemmet med en helt fuld rygsæk, det kommer aldrig til at gå. Du vil faktisk være bedre tjent med at købe en lidt større rygsæk og så ikke fylde den helt op.

En alternativ mulighed, der fungerer godt, er at købe en større rygsæk og så lægge en mindre sammenfoldelig rygsæk ind i den.

Slidstærk

De to ting som er mest tilbøjelige til at blive slidt på en rygsæk, er stropper og lynlåse. Kig efter dobbeltsømning, metalklip af god kvalitet og spænder, der ikke føles spinkede eller skrøbelige.

Du kan godt bedømme, hvor god en lynlås er, ved bare ved at prøve at lyne frem og tilbage et par gange.

God vandretur