Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En undersøgelse viser, at folk generelt er gode til at skifte seng, når tiden nærmer sig. En god seng er yderst vigtig, da den er med til at danne grundlag for en god nattesøvn. Ofte kan dårlige nætter føre til en dårlig dag, og dette er noget, som de færreste vil have. Når du køber en seng, skal du sørge for, at sengen er af ordentlig kvalitet, og den passer til dig. Det er ikke alle senge, som er gode for din nabo, som er gode for dig. Det gælder derfor om at finde ud af dit behov og vælg seng efter det.

Overvejelser inden køb af seng

  1. Enkelt eller dobbeltseng: når du køber en ny seng, skal du tage en beslutning om sengen skal være en enkelt- eller tomandsseng. Det er en god ide at tænke i plads, da der skal være plads til sengen.
  2. Fast eller blød madras: det kan være svært selv at finde ud af, om du skal vælge en blød eller fast madras. Tag ned i din nærmeste sengeforhandler, da de kan guide og hjælpe dig. Det er en god ide, at du får vejledning og rådgivning til dette.
  3. Elevationsseng: i dag er det muligt at få en elevationsseng, og det er et oplagt valg, hvis du holder af at have fjernsynet tændt eller se serier. Her kan du hurtigt køre op og ned ved hjælp af en fjernbetjening, som kan være med til at gøre din hverdag nemmere. Ligeledes undgår du at få hold i nakken ved at spænde i din nakke, når du skal se fjernsyn.
  4. Temperatur: når årstiderne skifter ses en tendens til, at det bliver varmere eller køligere i et soveværelse. Nogle gange kan det blive så varmt, at det ikke er til at holde ud. Du skal derfor sørge for at købe dyner og hovedpuder, som passer til dit behov. Disse er med til at hjælpe dig med temperaturen, da du ikke skal sove med en vinterdyne om sommeren ligeledes omvendt.
  5. Sengetyper: der findes mange typer af senge bl.a. Tempur senge og kontinentalsenge. Tempur senge er lavet af en bestemt type skum, hvor der er en høj tæthed. Den høje tæthed tilpasser sig efter din krop, temperatur og vægt. Det betyder derfor, at den er skræddersyet til dig, og tilpasser sig efter dine behov. Kontinentalsenge er anderledes, da en kontinentalseng består af flere lag. Lagene er ofte bestående af tre lag; box-, spring- og topmadras. En kontinentalseng er et godt valg, hvis det er besværligt at bukke sig langt ned, eller du har en rygskade. De mange lag af madrasser betyder, at sengen giver god dybde.

Hvorfor er en god nattesøvn vigtig?

Søvn er for alle vigtigt, og mennesket sover gennemsnitligt 6-8 timer hver nat. Søvnen er med til at få din hjerne og krop til at slappe af efter alle de indtryk, som din krop har taget til sig i løbet af en dag. En god nattesøvn giver bedre koncentration og mere tålmodighed. Hvis du får for lidt søvn, ses en tendens til et lavere immunforsvar, og dette giver større chance for f.eks. overvægt og hjerteproblemer. Der er derfor god grund til at prioritere din søvn – det er aldrig for sent at ændre vaner.