Sådan skaber du sammenhæng i din indretning med lækre lamper

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når det kommer til boligindretning, er den helt store udfordring ofte at skabe sammenhæng i hjemmet. Det er ikke svært at vælge lækre møbler til hjemmet, men at få dem til at gå op i en højere enhed sammen er en større videnskab. Heldigvis handler det mest om at angribe de rette steder. Derfor giver vi dig her et par tips til, hvordan du med de rigtige lamper hjælper sammenhængen på vej.

Ledninger er ikke bare en grim nødvendighed

Vi starter faktisk ikke engang ved lamper, men ved den uundværlige ledning, som ledsager enhver lampe. Grimme ledninger kan ødelægge en ellers fantastisk lampe, og de er måske boligindretterens værste fjende. Men ledninger til lamper behøver bestemt ikke være grimme. Vælg en stofledning i en flot farve i din indretning, og pludselig er en ledning ikke bare en ledning, men en del af looket.

Stofledninger fås i alle tænkelige farver, og ved at vælge en, der matcher din indretning, skaber du sammenhæng. Hvis du har delt din indretning op i primære og sekundære farver, er det for eksempel ideelt at vælge en stofledning i sekundærfarven. Husk dog også at tænke over, at stofledningen skal matche lampen, så du ikke skaber sammenhæng mellem flere elementer på bekostning af sammenhæng i det enkelte element.

Brug lamper til at dresse op eller ned

Lamper findes stort set alle tænkelige designs, og der er flere at vælge imellem til hver indretning. Det vigtige er, at du vurderer, hvilken rolle lampen skal spille. Hvis den skal være en del af indretningen på lige fod med spisebordsstole og sofa, skal du måske vælge en lampe med lidt mere volumen og knald på. Omvendt skal du vælge en mere enkel og lille model, hvis du vil have andre elementer i indretningen til at træde tydeligere frem. Du kan også nemt justere på henholdsvis størrelse og balancen mellem enkelhed og kunstværk, så du får den helt rigtige lampe til dit hjem.