Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I flere moderne hjem vil man i dag kunne finde et kontor. Du kan måske lige forestille dig et pænt og stilrent rum, der dog har plads til et par familiebilleder og potteplanter i vindueskarmen. Rent praktisk er det også smart at have et hjemmekontor, da grænserne mellem fritid og arbejde i dag er blevet mere flydende. Vi er vant til at være til rådighed mere eller mindre altid, for mails kan jo tjekkes på telefonen, og computeren er oftest lige i nærheden. Men med et flot og funktionelt indrettet kontor investerer du virkelig i det gode arbejdsliv.

Det funktionelle

Der er selvfølgelig nogle praktiske ting, der adskiller et hjemmekontor fra de andre værelser i huset. Formålet med rummet er naturligvis, at du kan arbejde derinde, og derfor vil der som regel være nogle møbler, der går igen. For eksempel kommer man ikke særligt langt uden et solidt skrivebord, en behagelig stol og en hurtig computer. Derudover er det også en rigtig god idé at investere i en printer, da man ofte kan have brug for at have nogle ting på papir. Det kræver selvfølgelig nogle penge, men i det lange løb vil den højst sandsynligt gøre tingene lettere. Printerfarve behøver faktisk heller ikke koste en bondegård, du kan sagtens finde billige blækpatroner.

Det flotte

Men et dejligt hjemmekontor består selvfølgelig ikke af computere og ledninger alene. Rummet skal også være rart at være i, så man virkelig får lyst til at opholde sig derinde. Det kan man for eksempel sørge for ved at tilføje nogle ting, der gør kontoret lidt mere personligt. Billeder, tegninger, postkort, og nipsting kan alle sammen være med til at skabe et skønt rum, der virkelig er hyggeligt. Man skal dog huske ikke at overdrive det, for hvis kontoret føles overfyldt, bliver det også svært at koncentrere sig om arbejdet.