gyngestol i træ

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Den rokkende stols historie går helt tilbage til det 18. århundrede, og har lige siden skabt hygge i hjem verden over. I dag er den stadig populær, og i de danske hjem findes de i mange afskygninger. Med andre ord er vi helt vilde med gyngestolen – og det bliver vi nok ved med at være.

En klassiker med et moderne twist

Der er ingen tvivl om, at gyngestolen fortsat er populær den dag i dag. Udvalget er kæmpestort i de fysiske butikker og på webshops. De produceres i utallige designs, materialer og farver. En klassiker, der dog ikke er til at komme udenom, er Hans J. Wegners gyngestol, som blev lanceret tilbage i 1944. Den er i dag fortsat et værdsat design og muligvis den stol, de fleste af os får på nethinden, når vi tænker på en gyngestol. Gennem årene er der også kommet bud på en mere moderne tilgang til det klassiske design. Et ikonisk eksempel på dette er Eames-gyngestolen, der er designet af ægteparret med samme navn. Med sit elegante design i sorte eller hvide nuancer passer stolen ind i de fleste hjem. Der kommer hele tiden nye designs til alt efter hvilke farver og stilistiske udtryk, der er in. Sortimentet udvides således hele tiden, og det understreger kun gyngestolens popularitet blandt forbrugerne.

Det perfekte hyggehjørne

Mange vælger at indrette et hyggehjørne i stuen eller på børneværelset, og spiller gyngestolen typisk hovedrollen. Fyld den med puder i flotte farver og et blødt tæppe. Så enkelt kan du skabe de perfekte rammer for en hyggelig stund – især nu hvor efteråret så småt kommer snigende. Nyd en god bog og en varm kop te, mens regnen trommer på ruden. Mange bruger også gyngestolen til at amme, læse højt eller anden kvalitetstid med de små.