Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan være svært at vide hvilke skæreskiver der skal bruges når der skal skæres i diverse sten og lign. Alt efter om det er til terrazzogulv, eller beton. Der er alt fra diamantklinger til almindelige skæreskiver, men nogle er bedre end andre når det gælder de hårde stentyper. Hvis du ønsker at finde nogle klinger du kan bruge, kan du finde diamantklinger her.

Hvad er terrazzo?

Terrazzo gulv består af cement og marmorskærver, mange bruger det på badeværelser. Det er en billig og nem løsning, og der skal ikke bruges ret mange penge på det. Det koster kun omkring de et hundrede pr kvadratmeter. Terrazzo gulv bliver støbt, og det kræver et større areal, og at det er jævnt. For at dit terrazzo gulv kommer til at se pænt ud, kræver det en slibning. En slibning vil sige at der bliver brugt en vinkelsliber med diamantskive, som man starter med og derefter med en gummiskive, for det pæne udseende.

Hvad er diamantklinger?

Diamantklinger er en skæringsskive, som påsættes en vinkelsliber. Det er et blad som er lavet i hærdet stål. Hvor der under skæringen tilsættes vand til at afkøle diamantklingen under savningen, så der kan være vand under, og det ikke bliver brandvarmt.

Når man skal bruge diamantværktøjet, er balancen mellem diamantens arbejde og bindemidlets slibemodstand vigtigt, så det hele holdes på plads, indtil der er lagt nye krystaller. En klinge der er beregnet til at skære i hårde og massive materialer, kræver ikke diamantklinger.

Dog slides diamantklingen hurtigt, da de nedslidte diamanter skal udskiftes ofte så klingen stadig kan skære. En klinge der er beregnet til at skære i de hårde typer, skal kunne modstå en slibeeffekt, så diamanterne kan bevares i længere tid, og dermed ikke skiftes så tit.