Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Går du og drømmer om at få en ny og rustik indretning med masser af personlighed? Det kan være svært, at få præcis det udtryk man gerne vil have, når man skal omrokere, købe nye møbler og vælge materialer og farver. Når du skal indrette dit hjem rustikt, er det vigtigt at forstå, hvad rustik er. Rustik er de seneste par år hittet til boligindretningen, og det bliver ofte kombineret med den lyse og enkle nordiske stil. Ordet rustik er synonymer for ubesmykket, rå og enkel. Dette giver et meget godt indblik i, hvilke møbler man skal være på udkig efter. Materialerne og også meget vigtige. En murstensvæg og masser uforarbejdet træ kommer du rigtig langt med. Indretningen handler også meget om at få mange naturlige elementer ind i huset. Sten, træ, metal og lignende er rigtig gode eksempler.

Byg dine egne rustikke møbler

For at få noget personlighed ind i det rå og enkle look, kan du vælge at lave nogle af dine møbler selv. Det giver en hyggelig stemning, og så kan du også helt selv lave designet til dit møbel. En klassiker i den rustikke indretning som er nemt at lave, er et uforarbejdet træsidebord. Her skal du kun bruge en skive af en træstamme, nogle jernben, lidt olie til behandling og noget værktøj. Det meste af arbejdet består i bordpladen. Den skal slibes på overfladerne, og behandles så den ser flot ud. Når du skal slibe bordpladen, kan du med fordel skaffe en vinkelsliber til arbejdet, da den er god til dette formål. Efter du er færdig med pladen, kan du banke bordbenene i, som du kan købe i mange byggemarkeder. Efter det er du færdig, og du har et flot, rustikt og personligt sidebord, som du f.eks. kan placere i din stue ved sofaen eller bruge som natbord.