Smartphone foran computer

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når de fleste tænker på computerprogrammer eller apps til tablets og smartphones, så tænker de på smarte funktioner. Funktionerne er da også enormt vigtige, men for forbrugeren er designet mindst lige så vigtigt. Designet bidrager til rigtigt mange ting, og uagtet funktionen vil man altid være gladere for et program med et smukt design frem for et program med et mindre pænt design. Dette gælder altid, uanset om programmet bruges professionelt i virksomheder eller i privaten. Denne app som bruges til tidsregistrering er et godt eksempel på en godt designet app.

Designet skal være æstetisk flot at se på

For det første skal programmet være pænt at se på. Især hvis formålet er at skulle bruge programmet flere gange om dagen, så er det vigtigt, at det stimulerer vores synssans positivt. Derfor skal de valgte farver komplimentere hinanden godt, og alt skrift skal have den rigtige størrelse, den rigtige typografi og stå de rigtige steder. Der kan nemlig være tale en app med ret gode funktioner, men det vil være ligegyldigt, hvis forbrugeren ikke synes om designet. Derfor er det også vigtigt at tænke på logoet. Undersøgelser har vist at mange forbrugere vælger programmer fra ved blot at kigge på logoet.

Designet skal bidrage til brugervenligheden

For at skabe en god app, skal brugervenligheden være i top. Den skal altså være nem og bruge, og det bliver den ikke, hvis designet er uoverskueligt og kompliceret. I stedet bør designet være simpelt og stilrent. Dette gør, at brugerne hurtigere og nemmere kommer i gang og bliver ved med at bruge den.

Hent hjælp fra betatestere

Alle programmer skal udvikles med brugerne i tankerne. Derfor skal appen først igennem en testfase, hvor den bliver præsenteret for en gruppe betatestere. Her leder de efter fejl i både funktion og design, så man kan rette dem, inden programmet bliver sent ud til forbrugerne.