Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du har muligheden for at tage på efterskole, er det helt sikkert værd at overveje at gøre det. Du har garanteret hørt om nogle, der har været på efterskole og som rigtig godt kunne lide det. Det er ikke så underligt, for et år på efterskole bringer mange gode ting med sig.

Få nogle helt unikke venskaber

Efterskole skiller sig meget ud fra almindelig folkeskole. Du kommer rigtig hurtigt tæt på folk, fordi du og de andre elever bor sammen på skolen. Så selvom du kun går på efterskole 1-2 år, kommer du til at knytte nogle helt særlige bånd til de andre. Når du bor sammen med nogle andre, vil du automatisk lære dem rigtig hurtigt at kende, så derfor vil du få nogle helt unikke venskaber ud af det.

Dyrk din hobby i skoletiden

Normalt når du har en hobby eller fritidsinteresse, er det noget, du dyrker, når du kommer hjem fra skole. Derfor har du ikke altid særlig meget tid til det. Men på efterskole er det sådan, at langt de fleste skoler har noget bestemt, som de går særligt op i. Det kan være musik, sport, billedkunst eller måske en bestemt religion eller livsstil. Det gør, at din hobby/religion/livsstil pludselig bliver en meget større del af din hverdag. Hos Sædding efterskole er de f.eks. en kristen efterskole.

Bliv klogere på dig selv

Selvom et efterskoleår både er rigtig sjovt og lærerigt, kan det også godt være udfordrende. Du bliver hevet ud af din almindelige hverdag og skal pludselig vænne dig til at bo sammen med en hel masse andre, som hverken er dine forældre eller søskende. Men det gør faktisk bare, at du bliver endnu klogere på dig selv. Du bliver desuden også klogere på at forstå og tilpasse dig andre mennesker.