Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Er du eller din virksomhed på udkig efter en billig og klimavenlig varmekilde, som tjener sig hjem indenfor en årrække? Så bør du læse med i denne artikel, som vil forsøge at kaste lys over, hvad en luft-til-vand-varmepumpe er, hvordan den fungerer, og hvorfor du bør overveje at investere i den.

Hvad er en luft-til-vand-varmepumpe, og hvordan fungerer den?

Indenfor de sidste par år er markedet for klimavenlige og økonomiske varmepumper steget voldsomt. Det skyldes nok primært den stigende opmærksomhed omkring klimaet, hvor danskernes forbrugsvaner retter ind efter klimaet. Men et stort marked indebærer også et stort udvalg, og et væld af forskellige varmepumper og måder at udvinde varme på.

Er du interesseret i at vide mere om luft-til-vand-varmepumper til erhverv, så kontakt Midtjysk El Center her

En luft-til-vand-varmepumpe er en varmepumpe hvis formål er at opvarme en mængde vand til brug for opvarmning i radiatorer, til gulvvarme, og til brug i forbindelse med bad og andet. En luft-til-vand-varmepumpe fungerer som et omvendt køleskab, forstået på den måde, den omdanner til naturlig energi fra jord, luft og sol til varme. Med forbehold for forskellige metoder, så fungerer en luft-til-vand-varmepumpe som regel sådan, at en ventilator suger luft ind i en varmeveksler, som indeholder et kølemiddel med et meget lavt kogepunkt. Varmen fra luften får kølemidlet til at fordampe, og dampen føres ind i en eldreven kompressor. Her hæves temperaturen yderligere, og varmen overføres til vandet.

Derfor bør du investere i en luft-til-vand-varmepumpe

  • En luft-til-vand-varmepumpe er billig i drift og kan tjenes hjem i løbet af få år. Den er også leveringsdygtig i helt ned til -20 grader, men ved installation af en elpatron kan leveringsdygtigheden gøres jævn.

  • En luft-til-vand-varmepumpe benytter sig hovedsageligt kun af jordens egne ressourcer, og er derfor et meget klimavenligt alternativ til f.eks. oliefyr.

  • En luft-til-vand-varmepumpe kan tjene sig selv hjem relativt hurtigt.