Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi har alle prøvet at hoppe frejdigt fra sten til sten på stranden, for til sidst at glide på en helt grøn, slimet sten. Den belægning skyldes alger, som sætter sig på overflader hvor der er fugtigt, køligt og ikke så meget sol.

Men alger findes ikke kun på stranden – de har også gjort deres indtog i boligkvartererne, hvor de lægger sig på både fliser, tage og endda vejskilte. Særligt hvis disse vender mod nord, hvor der er mindre sol, og dermed bedre livsvilkår for de små, grønne planter.

Der kan være mange grunde til, at man ønsker at slippe af med alger – altså med algerens. Det kan både være fordi fliserne er glatte, fordi man reagerer allergisk på dem, eller fordi det bare ikke ser pænt ud.

Kan du selv fjerne alger?

Er man meget handy, kan det godt lade sig gøre selv at fjerne dem. Men det kræver nogle skrappe produkter og noget tålmodighed. Desuden er der ingen garanti for, at man får dem alle fjernet i første forsøg, hvilket kan betyde flere behandlinger. Det tager i øvrigt også væsentligt længere tid selv at fjerne dem, end hvis du lader en professionel om det.

Professionel og miljøvenlig algerens

Vælger du at få hjælp til det, så husk at have en god dialog først. På den måde sikrer du nemlig, at du på forhånd kender pris, tid og produkter. Her kan du også få afklaret hvornår en eventuel genbehandling kan blive nødvendig.

Med hensyn til produkterne, så kan mange godt frygte, at der bliver brugt nogle lidt for skrappe produkter. En dygtig algerenser vil dog kunne klare det med nogle mere milde, men stadig effektive produkter. På denne måde kan du komme af med algerne, uden at frygte at både du og dine kæledyr bliver forgiftet samtidig. De fleste produkter burde desuden også være sikre at bruge i nærheden af dine bede.