3d visualisering - hvad kan vi med det?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi har efter hånden hørt en masse omkring 3d printere og generelt de mange muligheder med 3d visualisering. Der er efterhånden ingen grænser for hvad der kan printes i 3d i dag. Men inden produkterne eller projekterne udvikles i prototyper, er det vigtigt at få visualiseret produktet korrekt. Flere og flere ting blider designet i 3d i dag, og derfor findes der findes en masse 3d designere rundt omkring i verdenen i dag. 

Hvad kan man med 3d visualisering ? 

At få ting 3d visualiseret er i bund og grund at få skitses en tegning op af selve projektet. 3 står for tre dimensioner. Frem for de klassisk tegning som er i 2d, kan man se projektet fra flere forskellige vinkler, oppe og nede og fra siden. Det er derfor noget svære at designe i 3d i forhold til en klassisk tegning som er i 2d.
I dag findes der forskellige programmer som hjælpe med at designe og animere i 3d, mange af programmerne er megt tidskrævende og kræver at man fordyber sig i det. 

Mulighederne med 3d 

Det findes både 3d muligheder inden for film, design af bygninger og specielt spil. Spil er en af de største markeder for 3d, hvor især alle computerspil i dag vises i 3d. Skridtet videre inden for spilverdenen er augmented reality, hvor brugeren selv er involveret i spillet. Ligeledes er der mange animationsfilm som er designet i 3d. Disneys Pixar afdeling var nogle af de første som lavede en hele tegnefilm som animationsfilm. I dag bliver stort set alle animationsfilm lavet i 3D. Ligesom spil og film verdenen flittigt er brugere af 3d, er byggebranchen for alvor begyndt at benytte sig af 3D-visualisering. Her har man mulighed for at skabe et næsten præcis billede af hvordan byggeriet kommer til at se ud når det stpr færdigt. Man laver både 3d visualisering af nybyggede huse og specielt indretningen af huse.